Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme

Brug for hjælp? – kontakt os i dag:

Michael Rasmussen og Johnny Bøgskov
Michael Rasmussen og Johnny Bøgskov fra Bøgskov VVS, Bedre Bad - Bedre Energi Assens

Gulvvarme: behagelig varme og økonomisk forbrug

Få ekstra komfort i boligen med gulvvarme, som fordeler varmen langt bedre i de enkelte rum end ved brug af traditionelle radiatorer. Faktisk er fordelingen så god, at du kan skrue lidt ned for temperaturren. For rummet varmes op nedefra – og ikke oppefra som med en radiator. Et rum med gulvvarme med en temperaturindstilling på 20 grader, føles som et rum med en temperatur på 22 grader. Med gulvvarme forbruger du altså mindre end ellers – og det kan du spare meget energi og mange penge ved.

Med gulvvarme kan du også skippe radiatorerne og få frigivet ekstra plads til indretning.

Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Flere fordele ved gulvvarme og overvejelser du bør gøre dig før du vælger det til

Det er også dejlig nemt med gulvvarme, da det ikke samler støv og kræver rengøring som radiatorer ville. Og det er lige så nemt, hvis ikke nemmere at skrue op og ned for varmen, da der med gulvvarme vil være tilkoblet en termostat nøjagtig som på radiatorerne og der nu vil være 1 i alt, i stedet for 1 termostat per radiator.

Dog vil temperaturen være lidt langsommere om at reagere på hurtige vejrskift, da gulvvarme har én stor overflade. Til gengæld slipper man for denne her voldsomme og ubehagelige varme, der kan komme fra en radiator med en for høj styrke. Med varme fra gulvvarme, vil varmen føles mere behageligt, da varmen er fordelt jævnt i hele boligen.

Gulvvarme kræver også et bedre isoleret hus, for at kunne fungere optimalt. Er dit hus for dårligt isoleret, vil du i højere grad kunne mærke at det trækker fra døre og vinduer.

Det er også værd at tage med i overvejelserne at varme fra gulvet ikke varmer dine møbler op som radiatorer gør, da varmen nu kommer nedefra og ikke ”midt/oppefra”. Ved gulvvarme vil dine fødder og ben have det lidt varmere, ved radiatorerne vil overkroppen have det lidt varmere.

Når det kommer til badeværelset, er gulvvarme i særdeleshed en luksus. Ingen iskolde fødder og meget oftere et dejligere og behageligere miljø at være i, da overfladerne på badeværelset tørrer hurtigere efter man har været i bad eller har smidt vådt tøj til vask. Det vil give langt mindre fugt.

Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme

Vandbaseret gulvvarme og el-gulvvarme

Der findes to typer af gulvvarme, det vandbaserede og det elektriske gulvvarmesystem.

I det vandbaserede lægges der slanger under gulvet som er fyldt med vand. Systemet tilkobles dit centralvarmeanlæg, som nu vil opvarme vandet i slangerne, som vil afgive varmen til gulvet. Denne løsning er mest energieffektiv og tilvælges af flere og flere, specielt ved større renoveringer eller nybyg. Med vandløsningen er det ikke et krav at have radiatorerne, hvilket er en fordel da radiatorerne tager plads, ser lidt klodset ud, samler støv og kræver rengøring.

El-gulvvarme er baseret på elektriske tråde i stedet for slanger. Trådene fylder meget mindre og er nemmere at installere. Af denne grund kan el-gulvvarme vælges hvis man fx kun ønsker gulvvarme på sit badeværelse eller i andre mindre rum, da prisen for installering er meget mindre end ved vand. Det har også den fordel at, det kan køre når dit centralvarmesystem ikke kører, hvis man ønsker varme i gulvet i perioder hvor man vil have varmen slået fra, hvilket vandbaseret gulvvarme ikke kan. Det koster dog 2-3 gange så meget i energi end vand at holde kørere. Hvorfor de fleste vælger at få vand gulvvarme installeret når de renoverer og alligevel skal have gulvene brudt op. Komfortmæssigt er de to gulvvarmetyper ens.

Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Gulvvarme til forskellige typer varmekilder

Et gulvvarmesystem kan fungere sammen med forskellige typer varmekilder – fx oliefyr, naturgasfyr og fastbrændselsfyr. Vil du være særlig miljøvenlig og spare ekstra meget, kan systemet også tilsluttes et jordvarmeanlæg.

Vi rådgiver om og installerer gulvvarme på hele Fyn – bl.a. i Assens, Hårby, Glamsbjerg, Årup, Tommerup, Vissenbjerg, og Nørre Broby.

Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme

Kan man få gulvvarme med alle typer gulv?

Gulvvarme fungerer til stort set alle gulve; Træ, laminat, fliser, klinker, vinyl, kork m.m.

Gulve kan holde til gulvvarme med en temperatur på 25-28 grader alt afhængig af gulvvtypen. Vandbaseret gulvvarme bliver ikke nært så varm som elgulvvarme gør, så med vand vil det som regelt ikke være et problem. Men ved el skal man være mere påpasselig. For når gulve opvarmes for meget kan de både ændre farve og det kan ske de at de trækker sig sammen eller sprækker.

Du kan ringe til os og blive rådgivet omkring, om dine gulve kan holde til gulvvarme. Du kan blive gjort sikker på hvilken type gulvvarme du ønsker, og om det i det hele tager er en den bedste løsning for dig, at vælge at få gulvvarme installeret.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 64 71 56 46
jf@boegskov-vvs.dk

Michael Rasmussen og Johnny Bøgskov fra Bøgskov VVS, Bedre Bad - Bedre Energi Assens

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon