Jordvarme Assens - installation og service

Gode besparelser og bedre indeklima

Der er mange penge at spare – og et bedre indeklima i vente – hvis du skifter til en varmepumpe med jordvarme. Du kan spare helt op til 50% på varmeregningen. Bøgskov A/S udfører projekter til jordvarme over det meste af Fyn. 

Sådan fungerer jordvarme

For at udnytte jordens varme kræver det et jordvarmeanlæg som består af slanger som man ligger under jorden. Hvor langt under jorden slangerne ligges, afhænger af om man vælger en flad eller dyb jordvarmeløsning. Slangerne vil kobles til en jordvarmepumpe, som sikrer at det varme vand som er dannet i slangerne under jorden, transporteres ind i dit hjem, hvor det kan afgive dets varme. Sådan kører det rundt og rundt.

En kompressor i jordvarmepumpen forhøjer den allerede varme temperatur fra jorden, til den temperatur der kræves til boligen og vil herefter føres indenfor. Det er sådan du sparer penge. For i stedet for at man varmer fra kold til varm, varmer man pga jordvarmen fra varm til varmere, hvilket kræver meget mindre energi.  

JORDVARME – fladt eller dybt?

Inden du går igang med et projekt med jordvarme, skal du overveje om det skal være en flad eller dyb jordvarmeløsning. Bøgskov A/S hjælper gerne med at rådgive dig til den bedste løsning hos dig. 

Et jordvarmeanlæg består af et nedgravet rørsystem og en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi. 300 m2 grund er nok, og bor du på en meget lille grund, kan jordvarmen hentes op fra en lodret boring. 

Som tommelfingerregel: Varmeudgifterne kan halveres ved at skifte fra oliefyr til jordvarme – og med den rigtige finansiering skaber du ligefrem overskud på balancen mellem investering og energibesparelse. 

Kontakt Bøgskov A/S, Bedre Bad – Bedre Energi i Assens

- allerede i dag, hvis du ønsker en uforpligtende snak om dine muligheder for jordvarme. Vi løser jordvarme opgaver på det meste af Fyn.

Bliv også klogere på: